Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Králičí rolka se špenátovým pyré a jarní zeleninou

Králičí rolka

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

 
  • 700–800 g králičí kýty s kostí
  • 400 g špenátových listů bez tvrdé části
  • 300 g mladých brambor
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 100 g brokolice
  • 100 g romaneska
  • 50 ml smetany (30%)
  • 40 ml olivového oleje
  • 4 malé patizony
  • 4 malé cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 2 malé mrkve
  • 1 šalotka
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř

Postup:

1. Kosti z kýty vaříme společně s kořenovou zeleninou přibližně 2 hodiny.

2. Vývar přecedíme přes gázu a zredukujeme na omáčku.

3. Maso položíme na fólii, rovnoměrně rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky.

4. Poté maso zabalíme do rolky a pořádně utáhneme. Rolky následně uvaříme doměkka.

5. Po uvaření rolky vyjmeme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakonec je nakrájíme na menší plátky a můžeme je podávat.


Špenátové pyré a zelenina:

1. Špenátové listy spaříme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, přidáme špenátové listy a rychle zamícháme.

2. Ke špenátu přidáme smetanu, důkladně vše rozmixujeme a osolíme.

3. Brokolici, cuketu, romanesco, patizon a mrkve nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky, které lehce opečeme na olivovém oleji a osolíme.

4. Jako přílohu můžeme použít oloupané brambory uvařené v osolené vodě.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež