Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Cataplana

Cataplana

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1,5 kg rybích filetů a/nebo mořských plodů
  • 600 g brambor
  • 600 g rajčat
  • 0,75 l suchého bílého vína
  • 150 ml olivového oleje
  • 3 cibule (bílá a červená)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 papriky
  • 3 bobkové listy
  • 6 snítek tymiánu
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • sůl, hrubě mletý pepř

Postup:

1. Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je na kolečka. Oškrábejte a nakrájejte brambory a papriku nakrájejte na nudličky.

2. Zeleninu dejte do hrnce. Nakrájejte ryby a rozprostřete je na zeleninu. Přidejte mořské plody.

3. Rozčtvrťte rajčata, zbavte je semínek a přidejte do hrnce. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a tymián, olivový olej i víno.

4. Předehřejte troubu na 225 °C. Hrnec přiklopte poklicí a vařte v troubě na střední pozici po dobu 20 minut.

5. Snižte teplotu na 175 °C a vařte dalších 10 minut. Vyndejte z trouby a otevřete.

6. Podle chuti znovu přidejte sůl a pepř. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody