Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu

Chobotnice na víně s estragonem podávaná na limetovo & kokosovém risottu

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 75 minut

Ingredience:

 
  • 220 g chobotnice
  • 10 g bílého vína
  • 5 g estragonu
  • 9 g strouhaného parmazánu
  • 10 g limetek
  • 6 g strouhaného kokosu
  • rybí nebo kuřecí vývar
  • 8 g citronu
  • 8 g šalotky
  • 10 g olivového oleje
  • 150 g kulatozrnné rýže
  • 10 g másla
  • 0,3 g celého pepře
  • 0,3 g bobkového listu
  • 40 g kořenové zeleniny mrkev/celer/petržel
  • 10 g cibule
  • 2 g soli
  • 0,5 g mletého pepře
  • 3 g rukoly

Pracovní postup:

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.


Risotto:

1. Šalotku si orestujeme na olivovém oleji, přidáme rýži pozvolna restujeme až se rýže začne lesknout. Zastříkneme bílým vínem a po malých dávkám přiléváme vývar. Stále musíme míchat, aby se rýže vařila rovnoměrně.

2. Dále přidáme přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a strouhaný kokos. Ke konci vložíme máslo a nastrouhaný parmasán a limetkovou šťávou.

3. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme a lehce podusíme v červeném víně.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody