Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chobotnice s červenou cibulí a česnekem na pastinákovém pyré, petrželová omáčka

Chobotnice s červenou cibulí a česnekem na pastinákovém pyré, petrželová omáčka

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 75 minut

Ingredience:

 
  • 220 g chobotnice
  • 50 g červené cibule
  • 8 g česneku
  • 130 g pastinaku
  • 10 g másla
  • 8 g citronu
  • 1 g bílého vína
  • 10 g smetany
  • 5 g petržele (kudrnka)
  • 10 g olivového oleje
  • 0,3 g celého pepře
  • 0,3 g bobkového listu
  • 40 g kořenové zeleniny mrkev/celer/petržel
  • 10 g cibule
  • 2 g soli
  • 2 g pepře

Pracovní postup:

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením.

2. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky. Pastinák oloupeme, nakrájíme na velké kusy a vaříme v osolené vode doměkka.

3. Po uvaření zcedíme, rozmixujeme a přidáme máslo, osolíme, smetanu a vše vyšleháme do hladkého pyré.

4. Petrželovou omáčku si připravíme ze smetany, vína, másla a a najemno nasekané kudrnky. Osolíme, opepříme.

5. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji spolu s červenou cibulí a česnekem.Lehce osolíme a opepříme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody