Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chobotnice s cuketovým cous-cous s quinoou, rukolový salátek

Chobotnice s cuketovým cous-cous s quinoou, rukolový salátek

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 75 min

Ingredience:

 
  • 220 g chobotnice
  • 50 g cukety
  • 80 g cous cous
  • 20 g quinoa
  • 3 g koriandru
  • 10 g bílého vína
  • 8 g citronu
  • 3 g másla
  • 3 g šalotky
  • 0,5 g balsamicového octa
  • 10 g olivového oleje
  • 8 g citronu
  • 0,3 g celého pepře
  • 0,3 g bobkového listu
  • 40 g kořenové zeleniny mrkev/celer/petržel
  • 10 g cibule
  • 2 g soli
  • 0,3 g pepře

Pracovní postup:

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.

2. Cuketu si nakrájíme na julienne nudličky, které orestujeme na másle. Cous-cous a quinou zalijeme vařící vodou spolu s citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme nabobtnat.

3. Poté rozmícháme metličkou na sypkou směs a vložíme do orestované cukety. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Rukolu a šalotku nakrájenou na jemno zastíkneme olivovým olejem a balsamicem, lehce promícháme a hned servírujeme.

4. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody