Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilované krevety na česneku s chilli, pečeným lilkem a rajčatovým salátem

Grilované krevety na česneku

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 min

Ingredience:

Krevety:

 
  • 1000 g Krevety tygří, neloupané 8/12, mražené
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 55 g Česnek čerstvý
  • 20 g Chilli papričky čerstvé
  • 10 g Sůl Fleur de Sel

Lilek:

 
  • 1000 g Lilek čerstvý
  • 50 g Ocet vinný, červený
  • 10 g sůl Fleur de sel

Rajčatový konfit:

 
  • 700 g Rajčata červená
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 320 g Cibule červená
  • 20 g Aro Cukr krupice
  • 10 g Sůl Fleur de sel

Doplňky:

 
  • 125 g Salát polníček


Orientační cena za porci: 63,84 Kč

Pracovní postup:

Příprava konfitu (cca 30 minut):

1. Celá rajčata na špičce nakrojíme do kříže, vložíme je do vroucí vody, po cca 30 vteřinách je vyjmeme a přeložíme do studené vody s ledem. 

2. Následně je podběrákem vyjmeme a slupku rajčat oloupeme. 

3. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a dužninu zahřejeme v olivovém oleji spolu s nudličkami červené cibule a ponecháme vychladnout. 

4. Konfitovaná rajčata s cibulí vyjmeme, ochutíme solí, špetkou cukru a vinným octem. Při servírování konfit promícháme se salátem.

Příprava marinády na krevety (cca 5 minut):

1. Na pánvi s olivovým olejem zpěníme chilli papričky s česnekem nakrájené na tenké plátky dosklovata a necháme vychladnout.

Příprava krevet (cca 15 minut):

1. Krevety pomalu rozmrazíme, osušíme, oloupeme a špičkou nože odstraníme střívka. 

2. Poté je krátce opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem, ochutíme je solí a připravenou marinádou.

Příprava lilku (cca 5 minut):

1. Omytý lilek nakrájíme na podélné plátky o síle 7 mm a na suché pánvi je ogrilujeme z obou stran dozlatova. Přeložíme je do misky a ochutíme marinádou z krevet.

Servírování:

1. Na levou stranu talíře přeložíme plátek grilovaného lilku, k němu přiložíme marinované krevety a na pravou stranu aranžujeme ochucený rajčatový salát doplněný polníčkem.


Tipy kuchaře

  1. Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší.

Tipy zo sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody