Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Humr s estragonovou omáčkou a pappardelle

Humr s estragonovou omáčkou a pappardelle

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 800 g humra
  • 500 g vařených těstovin pappardelle
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml Crème fraîche
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 200 g šalotky
  • 20 g nesoleného másla
  • polníček
  • estragon
  • mořská sůl
  • bílý pepř

Postup:

1. Z kořenové zeleniny a vody si připravíme vývar, ve kterém uvaříme humra. Doba přípravy je 15 minut.

2. Humra z vývaru vyjmeme, rozstřihneme a z ocasu a klepet vyjmeme maso. Prázdnou schránku vyčistíme a použijeme jako ozdobu k dozdobení celkového pokrmu.

3. V kastrolku na mírném ohni rozpustíme máslo, do nějž přidáme jednu nakrájenou šalotku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tekutina nám pozvolna zhoustne, přilijeme do ní vývar a bílé víno.

4. Opět necháme tekutinu za stálého míchání zredukovat, přidáme Crème fraîche, estragon a mořskou sůl s bílým pepřem. Do omáčky přidáme maso z humra.

5. Takto připraveného humra servírujeme na talíř na hnízdo s pappardelle a dozdobíme jej polníčkem a prázdnou schránkou humra.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody