Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mix mořských plodů

Mix z mořských plodů

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 3 královské krevety ve skořápce
  • 3 vykuchané olihně
  • 3 sladké papriky (žlutá, zelená, červená)
  • 3 snítky rozmarýnu
  • byliny pro marinování (dle vlastního výběru)
  • 100 g cherry rajčátek
  • 50 g oliv
  • limetka a citron
  • hrst nasekané petrželky
  • 2 chilli lusky
  • 1 šalotka
  • 1 fenykl
  • špetka cukru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

1. Zeleninu nakrájíme na rovnoměrně velké kostky a krátce ji opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.

2. Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout.

3. Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami.

4. Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.

1. Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata.

2. Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme.

3. Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru.

4. Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem.


Postup krok za krokem:

Mix mořských plodů - krok 1

Zeleninu nakrájíme na rovnoměrně velké kostky a krátce ji opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.

Mix mořských plodů - krok 2

Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout.

Mix mořských plodů - krok 3

Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami.

Mix mořských plodů - krok 4

Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.

Mix mořských plodů - krok 5

Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata.

Mix mořských plodů - krok 6

Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme.

Mix mořských plodů - krok 7

Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru.

Mix mořských plodů - krok 8

Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody