Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Restovaná chobotnice na fenyklovém ragů se žampiony, omáčka z pečených rajčat

Restovaná chobotnice na fenyklovém ragů se žampiony, omáčka z pečených rajčat

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 75 minut

Ingredience:

 
  • 220 g chobotnice
  • 120 g čerstvého fenyklu
  • 80 g žampionů
  • 20 g jarní cibulky
  • 80 g rajčat
  • 0,2 g anýzu
  • 8 g citronu
  • 10 g olivového oleje
  • 10 g bílého vína
  • 3 g bazalky
  • 6 g citronu
  • 2 g soli
  • 0,3 g pepře
  • 0,3 g celého pepře
  • 0,3 g bobkového listu
  • 40 g kořenové zeleniny mrkev/celer/petržel
  • 10 g cibule

Pracovní postup:

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.

2. Fenykl si nakrájíme a spaříme v osolené vodě. Na pánvi si orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony, spařený fenykl, nahruhbo nakrájenou jarní cibulku.

3. Dochutíme solí, nadrceným anýzem, pepřem a zastříkneme bílým vínem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody