Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Slávky marinara

Slávky marinara

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 2,5 kg slávek jedlých
  • cherry rajčata
  • rajčatová pasta
  • suché bílé víno
  • čerstvá petržel
  • olivový olej
  • česnek
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

1. Z mušlí nejprve odstraníme nečistoty a několikrát je pečlivě propláchneme ve studené vodě. Poté je necháme odkapat na cedníku.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, rozmačkáme stroužky česneku a vložíme je na pánev.

3. Petržel nasekáme nahrubo, rozpůlíme cherry rajčátka a obojí přidáme společně s rajčatovou pastou a bílým vínem do pánve.

4. Vše dobře ochutíme větším množstvím pepře a mořské soli. Do omáčky pak vložíme mušle a okamžitě začneme intenzivně míchat. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme mušle asi pět minut zvolna vařit. – Jakmile se skořápky otevřou, jsou mušle hotovy. Pokud na pánvi zbývá málo tekutiny, můžeme přilít bílé víno, vodu nebo vývar.

5. Mušle můžeme vložit na hluboký talíř. Mušle, které se během vaření neotevřely, je nutné vyndat! S mušlemi dobře chutná světlý nebo tmavý chléb s máslem. Podáváme i vychlazené suché víno. Příjemné vaření!


Poznámka: Nejprve ověříme, zda jsou mušle čerstvé. Aby byly jedlé, musí být živé. Poznáme to podle toho, že jsou skořápky uzavřené. Pokud jsou lehce pootevřené, musí se hned zavřít, když se jich dotkneme. Mušle, které se nezavřou, jedlé nejsou a je nutné je vyřadit.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody