Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Slávky ve víně a bylinkové šťávě

Slávky ve víně

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g slávek
  • 200 ml bílého vína
  • 2 l rybího vývaru
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky celeru
  • petržel
  • 1 fenykl
  • ½ g šafránu
  • bobkový list
  • celý pepř
  • hřebíček
  • 1 svazek bylinek (rozmarýn, tymián, majoránka)
  • sůl, pepř

Postup:

1. Slávky důkladně propláchneme a otevřené vyhodíme.

2. Zeleninu, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a osmažíme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí.

3. Zeleninu zalijeme bílým vínem a přilijeme rybí vývar. Přidáme všechno koření a svazek bylinek. Osolímem opepříme a krátce povaříme.

4. Vsypeme slávky a necháme vařit 10 –15 minut, dokud se lastury neotevřou. Při delším vaření by mušle ztuhly.

5. Odstraníme všechny zavřené exempláře.

6. Otevřené slávky podáváme se šťávou a opečenou bagetou.


Postup krok za krokem:

slávky - postup 1

Slávky důkladně propláchneme a otevřené vyhodíme.

slávky - postup 2

Zeleninu, cibuli a česnek nakrájíme a osmažíme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí, zalijeme bílým vínem a přilijeme rybí vývar. Přidáme všechno koření a svazek bylinek. Osolíme a opepříme a krátce povaříme.

slávky - postup 3

Vsypeme slávky a necháme vařit 10–15 minut, dokud se lastury neotevřou. Při delším vaření by mušle ztuhly.

slávky - postup 4

Odstraníme všechny zavřené exempláře.

slávky - postup 5

Otevřené slávky podáváme se šťávou a opečenou bagetou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody