Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Smažené krevety s exotickým nádechem

Smažené krevety s exotickým nádechem

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 300 g krevet
  • 250 ml kokosového mléka
  • rýže Basmati
  • čerstvý koriandr
  • česnek
  • kari koření
  • zázvor
  • sezamový olej
  • mořská sůl
  • bílý pepř

Postup:

1. Nejprve si připravíme krevety. Odstraníme hlavičku a skořápku; krevetu pečlivě omyjeme a vyjmeme střívko. Náš tip: ocásek odstraňovat nemusíte; krevety s ocáskem vypadají při servírování dobře.

2. Zázvor oloupeme a rozkrájíme na plátky.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme krevety. Asi po minutě je dochutíme solí a pepřem. Když krevety rovnoměrně zrůžoví, vyjmeme je z pánve.

4. Do pánve vložíme zázvor a dochutíme jej kari kořením. Přidáme kokosové mléko a necháme jej asi čtyři minuty povařit. Dosolíme podle chuti.

5. Těsně před podáváním vložíme krevety zpět do pánve a přidáme jemně nakrájené listy koriandru.

6. Krevety naaranžujeme na talíř a ozdobíme koriandrem. Podáváme s rýží Basmati.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody