Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Smažený chřest s krevetami

Smažený chřest s krevetami

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg chřestu (bílého nebo zeleného)
  • 4–6 lístků šalvěje
  • 18 krevet
  • 100 g másla
  • olivový olej
  • 4 lžíce cukru
  • 3 pomeranče
  • ½ pórku
  • koření chilli
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

1. Kousky chřestu osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje a šalvějí.

2. Přidáme proužky pórku, chilli a kůru z poloviny pomeranče a vše zkaramelizujeme s cukrem.

3. Zakapeme šťávou z pomerančů a povaříme. Přidáme studené vločky másla, dobře zamícháme a odstavíme z příkonu tepla. Dochutíme solí a pepřem.

4. Okapané krevety rychle osmahneme s trochou tymiánu a olivového oleje, přidáme máslo, osolíme a opepříme.

5. Na talíř naaranžujeme chřest, přidáme krevety a přelijeme pomerančovou omáčkou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody