Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sushi z plněné sépie

Sushi z plněné sépie

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 4 ks středně velké sépie
  • 3 hrnečky rýže na sushi
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce mirinu
  • ½ pórku
  • wasabi

Postup:

1. Sépie omyjeme a odřízneme jim chapadla a postranní ploutvičky.

2. Chapadla a ploutvičky nakrájíme nadrobno a povaříme ve vodě ochucené mirinem (slazeným japonským rýžovým vínem) a sojovou omáčkou.

3. Pórek nakrájíme na malé kousky, osmahneme je na rozehřátém oleji, přidáme scezená chapadla a ploutvičky sépie, znovu osmahneme a smícháme s uvařenou rýží a černým sezamem. Vzniklou hmotou plníme sépie, které pak příčně nakrájíme na plátky.

4. Podáváme s wasabi a sojovou omáčkou pro dochucení každého sousta.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody