Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vaječná omeleta s čerstvými ústřicemi

Vaječná omeleta s čerstvými ústřicemi

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g vajec
  • 30 ks ústřic N1 Fine de Clair
  • 225 g bílé cibule
  • 200 g másla (82 %)
  • 75 g listové petržele
  • 2,5 g mořské soli (šupiny či vločky)

Postup:

1. Ústřice otevřeme pomocí speciálního nože. Odřízneme je nožem od ulity a odstraníme štětečkem veškeré nečistoty. Na omeletu použijeme pouze maso z nepoškozených ústřic.

2. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme najemno a na másle ji necháme zesklovatět v pánvi s nepřilnavou upravou dna. Přidáme čerstvé ústřice a lehce (7–10 vteřin) je orestujeme.

3. Přilijeme osolená rozšlehaná vejce, ponecháme je zespodu na mírném teple lehce zatuhnout a tahy vařečky směrem do kříže a ke středu pánve vejce shrneme. Tekutou část přitom přeléváme na odkrytá místa.

4. Touto technikou postupujeme, než jsou vejce zatažena na 70 %. Pak teprve začneme vejce rolovat směrem k sobě do omelety ve tvaru měsíce (k tomu nám může pomoci i okraj pánve).

5. Potom ji z pánve překlopíme rovnou na nahřátý talíř. Omeleta včetně ústřic tímto postupem zůstane šťavnatá a nevysušená. Servírujeme ji ozdobenou lístky petržele.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Mořské plody v MAKRO

Ryby a mořské plody