Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vietnamské letní závitky

Vietnamské letní závitky

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 500 g salátových okurek
  • 400 g vařených loupaných krevet
  • 300 g vlasových rýžových nudlí
  • 300 g lahůdkové cibule
  • 300 g mrkve
  • 250 g ledového salátu
  • 200 g čerstvých fazolových klíčků
  • 200 g kulatého rýžového papíru
  • 50 ml rybí omáčky
  • 30 g čerstvé máty
  • 30 g zelené perily
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 30 g thajské bazalky

Omáčka:

 
  • 50 ml vody
  • 40 ml rybí omáčky
  • 50 g třtinového cukru
  • 40 g rýžového octa
  • 20 g tmavého česneku
  • 70 g limetky na šťávu
  • 5 g čerstvých chilli papriček

Postup:

1. Do vlažné vody přidáme rybí omáčku, bílý ocet, sůl, třtinový cukr, šťávu z limetky, česnek a nasekané chilli. Omáčku promícháme a necháme odstát.

2. Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Nudle namočíme asi na 10 minut do horké vody. Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme.

3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody. Změklý papír vyndáme z vody a přeložíme na prkno nebo na utěrku.

4. Na papír vložíme připravené ingredience. Začneme krevetami, přidáme perilu, mrkev, ředkev, namočené skleněné nudle, salát, trošku okurky a nakonec trochu koriandru a lístek bazalky.

5. Ingredience opatrně zabalíme do papíru (pozor, ať papír neprotrhneme) a po zabalení váleček nakrájíme.

6. Závitky servírujeme s připravenou omáčkou - omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.

Náš tip: Mrkev, která je součástí náplně, můžeme pro zvýraznění chuti kromě osolení naložit do octa, cukru, soli a rybí omáčky.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody