Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Filety z candáta na pěně z červené řepy s chipsy a bylinkovou rýží

Filety z candáta

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g filetů z candáta
  • 1 500 g červené řepy
  • 250 ml rybího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g karotky
  • 100 g cibule
  • citron
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

1. Červenou řepu uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Třetinu červené řepy a mrkve nakrájíme na tenké plátky.

2. Filátka z candáta omyjeme, okořeníme solí a pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a opečeme na oleji po obou stranách 3–5 minut a uchováváme v teple.

3. Ve výpeku zpěníme cibulku a zbývající červenou řepu, podlijeme rybím vývarem a smetanou, ochutíme a v mixéru vyšleháme pěnu.

4. Plátky z červené řepy a mrkve opečeme na pánvi a podáváme jako přílohu.

5. Filátka z candáta přelijeme pěnou z červené řepy, dozdobíme opečenou zeleninou a jako přílohu podáváme bylinkovou rýži.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody