Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Candát s ořechovo-petrželkovým soté, hráškovým pyré a mladými bramborami

Candát s ořechovo-perželkovým soté, hráškovým pyré a mladými bramborami

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 55 minut

Ingredience:

 
  • 170 g filet z candáta
  • 100 g mraženého hrášku
  • 30 g vlašských ořechů
  • 10 g plocholisté petržele
  • 2 g tymiánu
  • 10 g másla
  • 5 g olivového oleje
  • 250 g mladých brambor
  • 3 g pažitka
  • 0,5 g soli
  • 0,3 g pepře

Postup:

1. Filátko z candáta osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a opečeme na pánvi spolu s máslem a olejem.

2. Lehce nasekané vlašské ořechy orestujeme na másle spolu s plocholistou petrželkou.

3. Hrášek si uvaříme ve slané vodě a zcedíme. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přecedíme přes jemné sítko, přidáme máslo a vše důkladně vymícháme.

4. Podáváme s vařenými mladými bramborami posypanými čerstvě nakrájenou pažitkou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody