Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chřestovo-lososové lasagne

Chřestovo-lososové lasagne

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 500 g filetů z lososa
  • 500 g chřestu
  • 12 plátů lasagní
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 1 citron
  • olivový olej
  • bylinky (kopr, pažitka)
  • cukr, sůl, pepř

Postup:

1. Malé kousky lososa povaříme v bílém víně (pod bodem varu).

2. V másle 5 minut podusíme oloupaný a nakrájený (zelený či bílý) chřest s nasekanou šalotkou, dochutíme solí, pepřem a troškou cukru.

3. Mezitím ve velkém množství osolené vody uvaříme pláty lasagní a po scezení k nim přidáme trochu másla.

4. Ve vrstvách klademe pláty lasagní, kousky lososa a chřestu, které posypeme nasekanými bylinkami, zakápneme trochou olivového oleje a zastříkneme citronovou šťávou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody