Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dušená parmice nachová s kokosovým mlékem, kari, rajčaty a citronovými plátky

Dušená parmice nachová

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 10 ks parmice nachové
  • 400 g rýže
  • 200 g rajčat
  • 3 ks chilli papriček
  • 150 g jarní cibulky
  • 15 dl kokosového mléka
  • 200 ml kysané smetany
  • 2 ks citronu
  • 150 ml olivového oleje
  • česnek
  • kari
  • čerstvý zázvor

Postup:

1. Ryby omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme rajčata, česnek, jarní cibulku a chilli papričky.

2. Na olivovém oleji osmahneme nakrájená rajčata, česnek a chilli papričky, přidáme kari s jarní cibulkou a vše mírně orestujeme.

3. Kokosové mléko a kysanou smetanu přidáváme za stálého míchání po lžících do zeleninové směsi. Necháme podusit a ochutíme trochou zázvoru a šťávou z jednoho citronu.

4. Parmici nachovou upravíme v páře a připravíme si rýži.

5. Parmici vložíme do omáčky z kari a kokosového mléka a servírujeme s rýží a plátky citronu.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody