Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dušený úhoř s rýží

Dušený úhoř s rýží

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g úhoře
  • 200 ml červeného vína
  • 50 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • sůl

Postup:

1. Vykuchaného úhoře bez kůže podélně rozřízneme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáče.

2. Maso poklademe nakrájeným máslem, posypeme oreganem, podlijeme vínem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C.

3. Pečeme 20–30 minut, během té doby maso minimálně dvakrát obrátíme.

4. Šťávu ochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody