Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Filátko ze sumce na cibulové pěně

Filátko ze sumce

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g filetů ze sumce
  • 150 g hladké mouky
  • 300 ml oleje
  • 250 ml rybího vývaru
  • 250 ml šlehačky
  • 150 g cibule
  • 150 g pórku
  • 150 g másla
  • 1 ks citronu
  • mořská sůl

Postup:

1. Čerstvé filety ze sumce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v mouce, na pánvi zpěníme máslo a filety opečeme cca 3–5 minut po obou stranách do zlatova.

2. Pórek nakrájíme na jemné proužky, které zprudka osmažíme na horkém oleji a necháme je okapat na kuchyňském papíru.

3. Rybu vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.

4. Do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, ve výpeku ji zpěníme, zalijeme rybím vývarem a zahustíme šlehačkou. Omáčku ochutíme a v míse vyšleháme pyré.

5. Rybí filé servírujeme s opečeným pórkem a přelité cibulovým pyré, ozdobené čerstvě mletým pepřem. Vhodná příloha jsou pečené brambory.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody