Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninou

Filety ze sumce

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g filetů ze sumce
  • 1,5 l rybího vývaru
  • 150 g karotky
  • 100 g pórku
  • 150 g celeru
  • 50 g křenu
  • 100 g šalotky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 250 ml šlehačky
  • 25 g ledového másla
  • citron
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Filety ze sumce očistíme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Rybí vývar vařením zredukujeme na polovinu.

2. Karotku, pórek a celer nakrájíme na proužky, křen nastrouháme a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybího vývaru přidáme filety ze sumce, karotku, pórek a celer a pošírujeme cca 4–5 minut. Následně zeleninu a filety vyjmeme a uchováváme v teple.

3. Do rybího vývaru přidáme šalotku, dolijeme bílým vínem a na středním plameni necháme pomalu vyvařit o cca jednu čtvrtinu. Následně přidáme šlehačku a necháme vařit, dokud není dosaženo krémové konzistence.

4. Omáčku scedíme a vmixujeme do ní ledové máslo. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou omáčkou. Před podáváním přidáme do omáčky křen.

5. Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninou podáváme s vařenými bramborami.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody