Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Fish and chips

Fish and chips

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 6 filetů z mořského okouna bez kůže
  • 300 g mouky
  • 300 ml bílého vína
  • 8 velkých brambor
  • 120 g bílků
  • 6 větviček tymiánu
  • 45 ml slunečnicového oleje
  • špetka soli
  • škrob

Hráškové pyré:

 
  • 600 g mraženého hrášku
  • 6-7 lžic olivového oleje
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón
  • cukr, sůl, pepř

Postup:

1. Smícháme mouku a bílé víno a vytvoříme těstíčko.

2. Přidáme tymián, olej a sůl. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme jej do těstíčka.

3. Rybu nakrájíme na silnější plátky a obalíme ve škrobu a těstíčku. Ihned smažíme při 160°C zhruba 5 minut.

4. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a necháme odležet ve studené vodě dokud se nezbaví škrobu. Poté je odůkladně osušíme kuchyňskou utěrkou.

5. Hranolky předsmažíme v oleji (zhruba 2 minuty) při 160°C. Vyndáme je z oleje a necháme tuk odkapat na kuchyňskou utěrku. Poté smažíme dozlatova.

6. Jakmile jsou hranolky hotové vyjmeme je z oleje a osolíme.

7. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli nakrájíme najemno. Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu.

8. Česnek osmažíme na mírném ohni dozlatova. Poté přidáme 1-2 žíce oleje, přidáme cibuli a hrášek a zhruba 1 minutu restujeme.

9. Přidáme sůl a pepř a trochu cukru, 5 lžic vody, 2 lžíce citronové šťávy a citrónovou kůru a vaříme 1-2 minuty.

10. Tyčovým mixérem vše rozmixujeme na jemné pyré a dochutíme solí a pepřem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody