Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný mořský ďas s kaparovou omáčkou

Grilovaný mořský ďas

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: -

Ingredience:

 
  • 750 g mořského ďasa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůra a šťáva z malého citronu
  • svazek čerstvých bobkových listů

Kaparová omáčka:

 
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 ks jemně nasekaných filátek ančoviček
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • jemně nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citronu
  • pepř

Postup:

1. Omyjeme a papírovým ubrouskem osušíme jednotlivé porce. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso z obou stran odkrojíme, abychom získali 2 silné plátky.

2. Pokrájíme plátky na kostky o hraně 2,5 cm a dáme je do mělkého talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Necháme kostky okapat (tekutinu uschováme) a napichujeme je na 4 grilovací jehly střídavě s bobkovými listy a klínky citronu.

3. Předehřejeme gril na střední stupeň. Položíme maso na jehlách na mřížku. Potřeme maso trochou uschované marinády a pečeme další 3–4 minuty, dokud není maso měkké a propečené.

4. Mezitím pečlivě promícháme v misce všechny ingredience omáčky a dáme misku stranou. Jehly necháme okapat a rozdělíme je na talíře.

5. Podáváme s připravenou omáčkou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody