Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Halibut v balíčku

Halibut v balíčku

Počet porcí: 8
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 80 minut

Ingredience:

 
  • 1200 g filetů z halibuta
  • 150 g karotky
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g jarní cibulky
  • 100 g cherry rajčat
  • 8 menších bobkových listů
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 1 limetka
  • olivový olej
  • sůl (nejlépe Fleur de Sel), pepř
  • 8 listů pergamenového papíru
  • čerstvá zelenina dle vlastní volby
  • 1 svazek petrželových stonků

Omáčka beurre blanc:

 
  • kvalitní bílé víno
  • šalotka
  • citronová šťáva / kvalitní ocet
  • máslo
  • sůl a bílý pepř

Postup:

1. Karotku, česnek a jarní cibulku nakrájíme najemno a rozdělíme na jednotlivé listy pergamenového papíru.

2. Filety ochutíme solí a pepřem a položíme na zeleninu. Přidáme rajčata, rozmarýn a bobkový list a zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Papír poté svážeme do balíčků.

3. Vaříme v elektrickém parním hrnci při teplotě 90 °C přibližně 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.


Příprava omáčky:

1. Najemno nakrájenou šalotku zalijeme kvalitním bílým vínem a citronovou šťávou nebo octem a necháme zredukovat na konzistenci sirupu.

2. Po malých částech přidáváme máslo, dokud nevznikne hladká emulze.

3. Dochutíme solí a bílým pepřem a ihned podáváme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody