Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kapr na šalvějovým másle s glazovanou zeleninou

Kapr na šalvjejovém másle s glazovanou zeleninou

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 170 g kapra
  • 50 g másla
  • 6 g šalvěje
  • 9 g citronu
  • 9 g bílého vína
  • 0,1 g soli
  • 0,05 g pepře
  • 60 g mrkve
  • 30 řapíkatého celeru
  • 50 g bílé ředkve
  • 60 g cukety
  • 10 g olivového oleje

Postup:

1. Filet z kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na pánvi s trochou másla a oleje.

2. Do přepuštěného másla přidáme čerstvě nakrájenou šalvěj a mírně povaříme.

3. Opečeného kapra vložíme do připraveného šalvějového másla - stále ho přeléváme.

4. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme zeleninu, osolíme, opepříme,a zastříkneme vínem a podusíme.

5. Zjemníme máslem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody