Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kapří filet na grilu čočkové ragů, koprová omáčka

Kapří filet na grilu čočkové ragů, koprová omáčka

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 170 g kapřího filetu
  • 5 g rostlinného oleje
  • 100 g zelené čočky
  • 1 g majoránky
  • rybí vývar s kostí
  • 2 g cukru
  • 8 g bílého vína
  • 3g vinného octa
  • 20 g červené cibule
  • 30 g mix paprik
  • 3 g kopru
  • 10 g smetany
  • 9 g citronu
  • 1 g soli
  • 0,3 g pepře

Postup:

1. Filet z kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na pánvi s trochou másla a oleje.

2. Namočenou a uvařenou čočku orestujeme s červenou cibulí a paprikou.

3. Přidáme majoránku a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

4. Omáčku si připravíme redukováním rybího vývaru a smetany s přidáním vína a čerstvého kopru.

5. Dochutíme citronovou šťávou a solí.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody