Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kapří hranolky s cibulovým salátem a hořčičným dresinkem

Kapří hranolky s cibulovým salátem a hořčičným dresinkem

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 170 g kapřího filetu
  • 5 g česneku
  • 20 g vajec
  • 5 g sladké sojové omáčky
  • 1 g chilli omáčky
  • 1 g soli
  • 0,3 g pepře
  • 50 g hladké mouky na obalování
  • 1 g sladké mleté papriky
  • 50 g oleje na smažení

Hořčičný dresink:

 
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 5 g medu
  • 1 g vinného octa
  • 0,05 g kopru
  • 0,5 g soli

Cibulový salát:

 
  • 40 g bílé cibule
  • 40 g červené cibule
  • 40 g jarní cibulky
  • 10 g kudrnky
  • 8 g slunečnicového oleje
  • 9 g citronu
  • 0,5 g soli
  • 0,3 g pepře

Postup:

1. Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků.

2. Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme testíčko, do kterého kapra naložíme alespoň na dvě hodiny.

3. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat.

4. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky,které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.


Cibulový salát:

1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a jarní cibulku na válečky a krátce spaříme v osolené vodě a poté prudce ochladíme a necháme okapat.

2. Do cibule přidáme olej, sekanou kudrnku citrónovou šťávu, sůl, pepř a necháme v chladu proležet.


Hořčičný dresink:

Horčici, med, kopr a vinný ocet vymícháme metličkou nebo ponorným mixérem. Osolíme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody