Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Křupavý platýs se slaninou

Křupavý platýs se slaninou

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 4 filety platýse
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 lžíce směsi bylinek (nasekaná petržel, pažitka, kopr)
  • 1/2 citronu
  • plátková slanina
  • sůl

Postup:

1. V mouce obalíme posolené rybí filety. Rozehřejeme velkou pánev. Rozložíme slaninu a restujeme dokřupava. Potom ji vyjmeme a osušíme papírovým ubrouskem.

2. Na pánev přidáme máslo, až začne pěnit, vložíme obalenou rybu. Smažíme 2 minuty z každé strany dozlatova. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.

3. Na pánvi opět rozehřejeme kousek másla, až se zpění, rychle přidáme bylinky a vymačkanou citronovou šťávu. Promícháme a přidáme na pásky nakrájenou slaninu.

4. Na talíř servírujeme filety, vzniklou směsí je přelijeme a podáváme se šťouchanými bramborami.


Tipy ze sortimentu

Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody