Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ministeaky z lososa se slaninou

Ministeaky z lososa se slaninou

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30-40 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg čerstvého lososa
  • 480 g slaniny
  • 20 g čerstvě mletého pepře
  • olivový olej

Postup:

1. Z lososového filetu nakrájíme asi 3 cm silné steaky tak, aby každý vážil asi 60 gramů.

2. Slaninu nakrájíme na jemné plátky a steak z lososa jimi obalíme. Aby se steaky při pečení nerozpadly, přichytíme slaninu pomocí párátka.

3. Steaky rychle osmahneme, aby získaly barvu. Poté je vložíme do trouby a necháme péct asi 6-7 minut při 180 °C.

4. Steaky z lososa servírujeme hned po vyjmutí z trouby. Podáváme k nim čerstvé těstoviny nebo ratatouille.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody