Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mořský vlk ve slané krustě

Mořský vlk ve slané krustě

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 55 minut

Ingredience:

 
  • vykuchaný a očištěný mořský vlk
  • 600 g hrubé mořské soli
  • čerstvě mletý pepř
  • fenykl
  • tymián
  • 2 vajíčka
  • celer

Postup:

1. Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

2. Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.

3. Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.

4. Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.

5. Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.

6. Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.

7. Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody