Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená tilápie po kostaricku

Pečená tilápie po kostaricku

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 6 plátků filetů z tilápie
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžičky koření na čínu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky cukru krystalu
  • ¾ hrnku uvařené rýže
  • 1 ks cibule nasekané nadrobno
  • 2 ks pomeranče
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 lžička oregana
  • kajenský pepř
  • pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce petrželky, citronovou šťávu, polovinu česneku, trochu soli a cukr.

2. Do vzniklé směsi položíme plátky ryby a necháme 15 minut marinovat.

3. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm krátce osmahneme cibuli a zbytek česneku. Přidáme zbytek petrželky, pomeranče (oloupané a nakrájené na kousky), rajčata (nakrájená na kousky), sůl, pepř, kajenský pepř a fazole a vaříme na mírném plameni asi 7 minut.

4. Do pekáče dáme uvařenou rýži, na ni dáme fazolovou směs, na ni plátky ryby a zalijeme marinádou. Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody