Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečený candát s krustou ze sušených rajčat, karotkou a kapustičkou, bazalkový olej

Pečený candát s krustou ze sušených rajčat, karotkou a kapustičkou, bazalkový olej

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 170 g filet z candáta
  • 60 g sušených rajčat
  • 30 g strouhanky
  • 120 g karotky
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 9 g bazalky
  • 10 g olivového oleje
  • 20 g másla
  • 0,5 g soli
  • 0,3 g pepře

Postup:

1. Candáta osolíme, opepříme a opečeme na pánvi spolu s máslem a olejem 3 minuty z každé strany. Krustu si připravíme z nasekaných sušených rajčat, strouhanky a trochou čerstvé bazalky.

2. Hotovou směs klademe na upečeného candáta a pozvolna zapečeme v grilu dozlatova.

3. Karotku a kapustu uvaříme v osolené vodě. Po uvaření vložíme do studené vody s ledem, aby se již dále nevařila a zůstala svěží barva.

4. Uvařenou zeleninu prohřejeme v teplém másle.

5. Bazalkový olej si připravíme z čerstvé bazalky a olivového oleje tím, že vše rozmixujeme v robotu nebo ponorným mixérem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody