Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ploskozubec v pikantní želatině

Ploskozubec v pikantní želatině

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1200 g filetů z ploskozubce
  • sůl, pepř
  • 1 citron

Na pikantní želatinu:

 
  • 300 ml rybího vývaru
  • 2 cl vermutu
  • 1 chilli paprička
  • špetka šafránu
  • pepř
  • želatina v prášku
  • mořská sůl
  • sušená chilli vlákna

Postup:

1. Filety nakrájíme na 6 porcí a ochutíme je solí a pepřem.

2. V parním hrnci je vaříme v páře při 85 °C zhruba 12 minut, poté povrch postrouháme trochou citronové kůry.

3. Rybí vývar zahřejeme s chilli papričkou a přidáme šafrán.

4. Necháme 30 minut stát a přecedíme.

5. Přilijeme vermut, ochutíme trochou pepře a přivedeme k varu.

6. Odstavíme z ohně a vmícháme práškovou želatinu – množství vzhledem k tekutině určíte podle návodu na obalu konkrétního výrobku.

7. Směs dobře promícháme, rychle ji přelijeme na mírně vyhřátý plech a necháme vychladnout.

8. Želatinový plát poté rozkrájíme na 6 stejně velkých dílů a zabalíme do nich horké kusy rybího masa.

9. Před podáváním každou porci posypeme mořskou solí a vlákny sušeného chilli.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody