Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pražma na špízu

Pražma na špízu

Počet porcí: 12
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 4 filety z pražmy
  • 12 vypeckovaných oliv
  • 12 cherry rajčat
  • 1 citron
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • ½ polévkové lžíce vloček chilli
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup:

1. Vykostíme filety, nařežeme je na 12 stejně dlouhých proužků a spolu s olivou a rajčetem je napíchneme na jehly.

2. Připravíme si marinádu z citronové šťávy s trochou citronové kůry, vločkami chilli a tymiánem a vydatně ji ochutíme solí a pepřem.

3. Pražmu na špízu pokapeme marinádou a při 180 °C pečeme 5 minut v troubě. Podáváme vlažné.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody