Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pražma v pečícím papíru

Pražma v pečícím papíru

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 pražma na osobu
  • extra panenský olivový olej
  • máslo
  • mladý česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pečící papír

Postup:

1. Vykuchané a šupin zbavené pražmy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Potom je zevnitř i zvenku ochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.

2. Ryby několikrát úhlopříčně nařízneme, aby mezi řezy byly asi centimetrové mezery. Do každého zářezu vložíme plátek česneku. Díky tomu získá ryba obzvlášť silné aroma. Náš tip: Pokud chcete, aby česneková chuť nebyla tak výrazná, můžete rybu pouze potřít rozříznutým stroužkem česneku a stroužek později přidat do balíčku.

3. Nyní si na každou rybu připravíme jeden arch pečícího papíru s kouskem másla, ryby pomocí štětce potřeme olivovým olejem a dovnitř každé z nich vložíme snítku rozmarýnu. Poté ryby zabalíme do papíru a vytvoříme pevné balíčky. Náš tip: Natřete okraje papíru vaječným bílkem – bude fungovat jako lepidlo!

4. Balíčky poklademe na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 20 až 25 minut.

5. Nakonec přendáme balíčky na servírovací talíř a otevíráme je až u stolu. K rybám se dobře hodí v troubě pečená středomořská zelenina a rozmarýnové brambory.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody