Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pražma v solné krustě

Pražma v solné krustě

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 70 minut

Ingredience:

 
  • 1 velká pražma (po vykuchání kolem 1 kg)
  • 2 kg hrubé mořské soli
  • 150 g hladké mouky
  • 60 g škrobu
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • svazek čerstvých bylinek

Postup:

1. Nejprve si připravíme solnou krustu. Do směsi soli, mouky a škrobu přidáme vejce. Vše důkladně promícháme mixerem.

2. Oloupáme česnek a citron a spolu s omytými bylinkami vložíme vše do břišní dutiny pražmy.

3. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme vrstvu solné hmoty. Na tuto hmotu položíme připravenou pražmu.

4. Pražmu ze všech stran pečlivě pokryjeme solí. Poté k povrchu ryby lehce, ale důkladně přitiskneme krustu.

5. Pražmu v krustě vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

6. Po upečení krustu opatrně rozkrojíme tak, abychom neřízli do ryby, nebo ji rozlomíme. Stáhneme kůži, nožem oddělíme filet od kosti a přeložíme jej na talíř.


Postup krok za krokem:

prazma-postup-1

Nejprve si připravíme solnou krustu. Do směsi soli, mouky a škrobu přidáme vejce.

prazma-postup-2

Vše důkladně promícháme mixerem.

prazma-postup-3

Oloupáme česnek a nakrájíme citron.

prazma-postup-4

Vše spolu s omytými bylinkami vložíme do břišní dutiny pražmy.

prazma-postup-5

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme vrstvu solné hmoty.

prazma-postup-6

Na tuto hmotu položíme připravenou pražmu.

prazma-postup-7

Ze všech stran ji pečlivě pokryjeme solí.

prazma-postup-8

Krustu lehce, ale důkladně přitiskneme k povrchu ryby.

prazma-postup-9

Pražmu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

prazma-postup-10

Po upečení krustu opatrně rozkrojíme tak, abychom neřízli do ryby, nebo ji rozlomíme.

prazma-postup-11

Kůže z upečené ryby se snadno stáhne.

prazma-postup-12

Při servírování opatrně oddělíme filet od kostí a na noži ho přeložíme na talíř.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody