Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ravioly plněné lososem a sýrem cottage

Ravioly plněné lososem a sýrem cottage

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

Těsto:

 
  • 1 000 g pšeničné mouky
  • 60 g vaječných žloutků
  • 100 ml vody

Náplň:

 
  • 400 g lososa (odřezky)
  • 300 sýru cottage
  • 12 g mořské soli Maldon
  • mletý černý pepř

Přepuštěné máslo:

 
  • 600 g másla (82%)
  • 500 g citronů na šťávu
  • 40 g listové petržele
  • 10 g mořské soli Maldon

Servírování:

 
  • 500 g čerstvé zelené cukety
  • 400 g sýru cottage
  • 100 g kaviáru z lososa
  • 80 g uzeného lososa
  • 20 g čerstvého kopru

Postup:

Příprava těsta:

1. Semolinovou mouku smícháme se žloutky v poměru dva díly mouky a jeden díl žloutků. Dobře vypracované těsto zformujeme do kuličky, zabalíme do fólie a necháme v lednici minimálně 20 minut odležet.

2. Odpočaté těsto ručně a nebo za pomocí strojku rozválíme. Tento proces musíme třikrát zopakovat, abychom získali správnou strukturu a vláčnost těsta.


Příprava náplně:

1. Čerstvého a nadrobno nakrájeného lososa (případně odřezky z lososa) smícháme s čerstvým sýrem cottage a směs osolíme a opepříme.

2. Pro snazší plnění raviol náplň vložíme do sáčku a necháme ji vychladit.


Příprava raviol:

1. Na jedné polovině cca 2 mm silného těsta si vykrajovátkem naznačíme, kde budou ravioly, a na těsto dáme náplň. Okraje pomašlujeme vajíčkem a druhým koncem těsta náplň překlopíme.

2. Náplň řádně druhou stranu vykrajovátka upevníme, utěsníme prsty a větším vykrajovátkem (cca 8 cm) vykrojíme. Poté ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty.

3. Na závěr si na pánvi rozehřejeme oříškové máslo. Přidáme citronovou šťávu, nakrájenou listovou petržel a osolíme. Nakonec přidáme ravioly, krátce promícháme a můžeme podávat.


Servírování:

1. Na talíř nejprve nasypeme nadrobno nakrájenou cuketu. Na ni položíme ravioly, přidáme sýr cottage, plátky uzeného lososa a kuličky kaviáru. Na závěr ozdobíme snítkou kopru.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody