Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Rybí kari

Rybí kari

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 750 g rybích filetů
  • 12 krevet
  • 800 ml rybího vývaru
  • 200 g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 sladká paprika
  • 1 pórek
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce kari
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 listy kafrové limetky
  • 3 větvičky thajské bazalky
  • 3 větvičky koriandru
  • arašídový olej

Postup:

1. Cibuli, česnek a chilli nakrájíme najemno. Zeleninu nakrájíme na proužky. Rozmáčkneme a nahrubo nakrájíme citrónovou trávu.

2. Rybu nakrájíme na kousky a očistíme krevety.

3. V pánvi wok zlehka osmahneme na arašídovém oleji cibuli, česnek a chilli. Přidáme zeleninu, cukr a kari a necháme zkaramelizovat.

4. Zalejeme rybí a sojovou omáčkou. Přidáme rybí vývar, citrónovou trávu a limetkové listy.

5. Necháme 5 minut povařit. Přidáme krevety a rybu a necháme vařit dalších 5 minut. Přidáme nasekané bylinky a ihned podáváme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody