Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Steak z marinovaného mečouna s gnocchi a chřestem

Steak z mečouna

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 6 steaků z mečouna
  • 1 citron
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 1 ČL sambal oelek
  • Řepkový olej
  • 600 g gnocchi
  • 600 g chřestu
  • 300 g šunky Serrano
  • máslo
  • Sůl, pepř

Postup:

1. Připravte marinádu z oleje, rozmarýnu, citronové kůry, cibule, plátků pórku a sambal oelek.

2. Steaky vložte do marinády a nechte je alespoň hodinu marinovat. Steaky připravujte na grilu na přímém žáru asi 3 minuty z každé strany.

3. Očistěte chřest a zabalte jej do plátků šunky. Grilujte jej na alobalu zhruba 7 minut. Nezapomeňte přidat trochu másla.

4. Gnocchi připravte podle instrukcí na obalu.

5. Poté je přemístěte na gril a grilujte v hliníkové misce dalších 5 minut.


Pavol Velič, sommelier MAKRO

Můj tip k Steaku z marinovaného mečouna:

Ryzlink rýnský

Expresivní květinové aroma s odrůdovým nádechem lipového květu a čerstvě posečené louky. V chuti stopa zralých meruněk a limetky, v závěru vás příjemně překvapí harmonické kyseliny.

Pavol Velič, sommelier MAKRO


Tipy zo sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody