Steak z mečouna

Steak z mečouna

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 4 plátky mečouna
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, mletý pepř

Postup:

1. Mečouna obalíme v mouce, do masa vetřeme rozmarýnu a steaky potřeme olejem.

2. V pánvi rozpálíme většinu másla a na něm opečeme mečouna asi 7 minut na každé straně. Posolíme a přendáme na talíře.

3. Do pánve přilijeme víno a přidáme zbytek másla, dobře prohřejeme a nalijeme na steaky.


Pavol Velič, sommelier MAKRO

Můj tip k Steaku z mečouna:

Ryzlink rýnský

Expresivní květinové aroma s odrůdovým nádechem lipového květu a čerstvě posečené louky. V chuti stopa zralých meruněk a limetky, v závěru vás příjemně překvapí harmonické kyseliny.

Pavol Velič, sommelier MAKRO


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody