Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sumeček s řepou a houbami

Sumeček s houbami

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g filetů sumečka afrického
  • 850 g červené řepy
  • 800 g čerstvých žampionů
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 citron na šťávu
  • sůl, pepř

Orientační cena za porci: 50 Kč

Postup:

1. Řepu omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Lehce pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut do změknutí.

2. Nechápe ji mírně zchladnout, oloupeme slupku a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. V misce řepu osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet.

3. Filety sumečka osušíme a ochutíme je solí a pepřem. Vložíme do rozpálené pánve a opékáme zhruba 3 minuty z každé strany.

4. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Na závěr je podle chuti osolíme a opepříme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody