Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Treska v pikantním těstíčku s koriandrovým dipem

Treska v pikantním těstíčku

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 600 g tresky tmavé
  • 150 g dijonské hořčice
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 dcl mléka
  • 150 g oleje na smažení
  • 150 g zakysané smetany
  • nať koriandru
  • limetka
  • sůl

Postup:

1. Rybu naporcujeme na kousky o velikosti asi 50 g a osolíme.

2. Připravíme si hladké těstíčko z dijonské hořčice, vejce, hladké mouky a trochy mléka. Kousky ryby namáčíme v těstíčku a na mírném plameni smažíme dozlatova.

3. Tresku v těstíčku doplní koriandrový dip: zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným koriandrem a ochutíme limetkovou šťávou a trochou soli.

4. K tomuto receptu se výborně hodí bílá vína, např. Moravíno Grand cuvée nebo Habánské sklepy Sauvignon pozdní sběr.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody