Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • steaky z tuňáka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce kompotovaných brusinek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
  • olivový olej
  • pepř, sůl

Postup:

1. Plátky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3–4 minuty. Hotové steaky uchováváme v teple (např. v alobalu).

2. Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků.

3. Přidáme brusinky, med, nastrouhaný česnek, sójovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.

4. Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.


Pavol Velič, sommelier MAKRO

Můj tip k tuňákovému steaku:

Rulandské modré

Víno pro odrůdu typické, světle rubínové barvy. Ve vůni objevujeme lesní jahody a maliny. V harmonické chuti pro změnu tóny brusinek v čokoládě.

Pavol Velič, sommelier MAKRO


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody