Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Tuňákový tartar s fenyklem a medvědími kapary

Tuňákový tartar s fenyklem a medvědími kapary

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 1 600 g tuňákových filetů (řez sashimi)
  • 500 ml extra panenského olivového oleje
  • 350 g dijonské hořčice
  • 300 g medvědích kapary
  • 150 g čerstvého fenyklu
  • 120 g červené cibule
  • 80 g salátu frisée
  • 10 g soli Fleur de Sel
  • 1 g celého černého pepře

Postup:

Příprava masa:

1. Rybu důkladně očistíme od veškerých případných krví zalitých částí a blan. Nejlépe až těsně před podáváním rybu nakrájíme na velmi malé kostičky o velikosti cca 5 mm. Ty přeložíme lžící rozprostřeným stylem na talíř.


Příprava zeleniny:

1. Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky a namočíme ji do ledové vody, aby nebyla tak ostrá. Medvědí kapary propláchneme z nálevu a překrojíme je na poloviny.

3. Z čerstvého omytého fenyklu nejprve otrháme zelenou část a zbylou část nakrouháme. Dijonskou hořčici natáhneme do stříkačky bez jehly (popř. cukrářského sáčku).


Servírování:

1. Na talíř s připraveným rozprostřeným tuňákem přeložíme stylově předpřipravené ingredience a naaranžujeme je na kostičky tuňáka (překrájené kapary, hoblinky fenyklu, nudličky bílé cibule, snítky salátu frisée a zelené části fenyklu).

2. Dijonskou hořčici naneseme pomocí dávkovací lahve. Nakonec vše důkladně osolíme solí Fleur de Sel a řádně pokapeme extra panenským olivovým olejem.

3. Dle libosti servírujeme s čerstvým bílým pečivem a sklenkou vína.


Pavol Velič, sommelier MAKRO

Můj tip k tuňákovému tartaru:

Rulandské modré

Víno pro odrůdu typické, světle rubínové barvy. Ve vůni objevujeme lesní jahody a maliny. V harmonické chuti pro změnu tóny brusinek v čokoládě.

Pavol Velič, sommelier MAKRO


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ryby v MAKRO

Ryby a mořské plody