Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Uzený úhoř s ředkvičkovým salátem a mandlovým pyré

Uzený úhoř s ředkvičkovým salátem a mandlovým pyré

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 500 g Uzený úhoř s kůží

Mandlové pyré:

 
  • 500 g neloupaných mandlí
  • Voda (na spařování mandlí)
  • 300 g mléka - 1,5 %
  • 10 g kamenné soli
  • 50 g Másla - 82 %

Ředvičkový salát:

 
  • 500 g ředkviček
  • 30 g vinného octa - bílý
  • 30 g cukru krupice Aro
  • 40 g olivového oleje - extra panenský
  • 0,5 g kamenné soli

Dekorace:

 
  • 100 g chleba tramezzino
  • 100 g ředkviček
  • 20 g ředkviček
  • 100 g vinného octa - bílý
  • 150 g zelených jablek
  • 0,2 g kamenné soli
  • 20 g cukru krupice Aro
  • 30 g olivového oleje - extra panenský

Doplňky:

 
  • 5 g jedlých květů
  • 5 g výhonků vojtěšky
  • 2 g Shisso bylinek
  • 30 g mandlí

Orientační cena za porci: 74,74 Kč

Postup:

Příprava pyré:

1. Nejdříve spaříme a oloupeme mandle.

2. Do kastrůlku s vroucí vodou vložíme mandle a krátce povaříme.

3. Následně je vyjmeme podběrákem a vložíme do nádoby se studenou vodou.

4. Z každé mandle ručně sloupneme slupku.

5. Oloupané madle zalijeme mlékem a vaříme doměkka.

6. Měkké madle vymixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.

7. Pyré ochutíme solí, zjemníme máslem a poté propasírujeme přes jemný cedník.

Příprava ředkviček:

1. Očištěné ředkvičky rozdělíme na 3 části.

2. Třetinu rozkrájíme na čtvrtiny, druhou třetinu nakrájíme na pravidelná kolečka a třetí třetinu nakrájíme na malé kostičky o velikosti 5 mm.

3. Všechny ředkvičky ochutíme solí, cukrem, vinným octem a necháme chvíli marinovat – asi 10 minut.

Příprava úhoře:

1. Uzeného úhoře opatrně rozkrojíme podél páteře a odstraníme z něj kůži.

2. Následně vyjmeme páteř a maso krájíme na pravidelné tvary o váze 30 g.

Příprava dekorace:

1. Chleba tramezzino, omytá zelená jablka i ředkvičky nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm.

2. Tramezzino následně opečeme v troubě dozlatova.

3. Kostičky jablek a ředkviček ochutíme olivovým olejem, vinným octem, solí a cukrem.

4. Po krátkém marinování je necháme v cedníku okapat a poté je servírujeme.

Servírování:

1. Středem talíře vodorovně vytvarujeme slzu z mandlového pyré, ke které přiložíme nakrájeného uzeného úhoře a kolečka ochucených ředkviček.

2. Nad ní, taktéž vodorovně, střídavě vyskládáme do 2 linek opečené kostičky chleba tramezzino, kostičky zeleného jablka a ředkviček.

3. Pokrm doplníme na čtvrtky nakrájenými marinovanými ředkvičkami, jedlými květy, výhonky vojtěšky a shisso bylinkami.

4. Jednotlivé komponenty ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem.


Náš tip: Čerstvě oloupané mandle se lépe uvaří a pyré je pak pěkně hladké.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ryby

Ryby a mořské plody