Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vařený kapr s Moousseline omáčkou a bramborovo & karotkovým pyré

Vařený kapr s Moousseline omáčkou a bramborovo & karotkovým pyré

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 55 minut

Ingredience:

 
  • 170 g kapřího filetu
  • 20 g mrkve
  • 10 g celeru
  • 10 g petržele
  • 10 g bílého vína
  • 0,3 g celého pepře
  • 0,3 g bobkového listu
  • 1 g soli

Mousseline omáčka:

 
  • 10 g žloutku
  • 20 g másla
  • 5 g šalotky
  • vývar z rybí várky
  • 5 g vinného octa
  • 20 g 33% smetany
  • 0,5 g soli

Bramborovo & karotkové pyré:

 
  • 100 g brambor
  • 50 g mrkve
  • 20 g másla
  • 10 g mléka
  • 0,5 g soli

Postup:

1. Zeleninu nakrájíme na plátky, v širším kastrolu orestujeme na másle, přidáme divoké koření, orestujeme, podlijeme vínem, vodou, vložíme petrželku a přivedeme k varu.

2. Do kastrolu vložíme pařáček, vložíme na něj porce kapra, přiklopíme a necháme pozvolna vařit. Po uvaření kapra osolíme.


Mousseline:

1. Šlehačku vyšleháme do tuhé konzistence a ponecháme stranou.

2. Žloutky, najemno nasekanou šalotku, vinný ocet, pepř, špetku soli a vývar důkladně rozmícháme v nerezové nebo skleněné ohnivzdorné míse.

3. Nad vodní lázní (těsně pod bodem varu) směs pozvolna zahříváme, neustále šleháme metlou a postupně přidáváme máslo. Získáme tak jemnou, krémovou, žlutou omáčku-tzv.holandskou. Směs nesmíme vařit, jinak by se žloutky srazily.

4. Do připravené a z vodní lázně odstavené holandské omáčkypostupně vmícháme vyšlehanou šlehačku čímž získáme omáčku mousseline.


Karotkové pyré:

Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo a uvaříme doměkka, slijeme vodu, rozmačkáme a rozmixujeme dohladka, přidáme máslo, horké mléko a ososlíme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody