Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Glazovaná pražská šunka

Glazovaná pražská šunka

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: -

Ingredience:

 
  • 2 kg pražské šunky od kosti
  • 120 g tmavého třtinového cukru
  • 50 ml koňaku
  • 2 svazky jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje

Postup:

1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 °C na horní i spodní pečení. Kůži šunky lehce nařízněte. Řezy veďte asi 1 cm od sebe a vytvořte jednoduchou mřížku. Pozor: neřízněte až do masa.

2. Smíchejte koňak s hnědým cukrem a 3/4 této směsi šunku potřete.

3. Maso vložte do pekáče a lehce podlijte vodou. Nechte péci asi 1 hodinu. Šunku pak potřete zbývající směsí koňaku a cukru a pečte dalších 30 minut (posledních 10 minut zapněte gril). Po celou dobu pečení podle potřeby podlévejte vodou.

4. Jarní cibulku nakrájejte na větší kousky a zlehka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájenou na plátky, obloženou jarní cibulkou na velké míse.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Pečivo a další sortiment

Ostatní sortiment