Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hlíva ústřičná na smetaně

Hlíva ústřičná na smetaně

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g hlívy ústřičné
  • 200 g anglické slaniny bez kůže
  • 100 g přepuštěného oříškového másla
  • 300 g lahůdkové cibulky
  • 200 ml smetany (33%)
  • 150 g listové petržele
  • 40 ml brandy
  • 20 g kamenné soli
  • mletý černý pepř

Postup:

1. Hlívu ústřičnou okartáčujeme a natrháme na kousky. Poté ji opražíme na přepuštěném másle. Houby potřebujeme zbavit přebytečné vody, proto budou hotové, až z nich přestane unikat pára.

2. Opražené houby scedíme. Do pánve, kde jsme je připravovali hodíme nakrájenou slaninu a pozvolna ji roztavíme.

3. K orestované slanině přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku. Jakmile bude cibulka zpěněná, tak ji zastříkneme troškou brandy, která dodá pokrmu lehčí chuť.

4. Jakmile se brandy odpaří, připravíme si domácí smetanu a necháme ji jemně a rychle zpěnit.

5. Zpěněnou smetanu rychle osolíme špetkou soli, dopepříme čerstvým pepřem a přidáme opražené houby. Směs lehce zamícháme a doplníme nasekanou listovou petrželí.

6. Podáváme s napařenými karlovarskými knedlíky, ale použít můžeme např. i trojúhelníky toastového chleba.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež